Locul de muncă este în curs de schimbare profundă. Economia noastră este tot mai mult bazată pe informație, confruntându-se astfel cu o presiune intensă pe inovarea cât mai rapidă. Și, pentru prima dată în istorie, patru generații – Baby Boomers, Generația X, Milennials, și acum Generația Z, lucrează cot la cot. Cum va colabora această forță de muncă dinamică și diversă, în ciuda diferențelor privind ideile, valorile și modurile de lucru?

Pentru ca firmele să obțină tot ceea ce au nevoie de la angajați, și pentru ca angajații să își dezvolte cariera, va trebui ca angajatorii să ofere medii de lucru inovative, flexibile, cu multiple oportunități de a-și aduce contribuția în cadrul organizației.

Cum arată acum locul de muncă

Să ne uităm puțin la patru mari tendințe care transformă locul de muncă.

1. Evoluția tehnologiei

Pe fondul accesului tot mai mare la computerere, al numărului în continuă creștere al dispozitivelor mobile și a dezvoltării tehnologiei IoT, bazele de date și dispozitive conectate se înmulțesc tot mai mult. Împreună, acești factori schimbă modul în care trăim, dar și modul în care muncim. Spre exemplu, numărul dispozitivelor mobile depășește la acest moment totalitatea populației globale, iar rețeaua de socializare Facebook numără mai mult de 1,9 miliarde de utilizatori activi.

2. Globalizarea

Tehnologiile digitale susțin o forță de muncă virtuală cu adevărat, ceea ce permite tuturor persoanelor talentate, la nivel global, să lucreze în mai multe țări, în mai multe fusuri orare și în mai multe culturi. Combină acest aspect cu creșterea forței de muncă și cu posibilitatea de a populariza instant inovația și vei avea ca rezultat rețeta pentru talente la cerere. Orice companie poate vinde la nivel global și oricine poate găsi următoarea idee genială, înăuntrul sau în afara companiei.

3. Schimbările demografice

Datorită faptului că oamenii din țările dezvoltate trăiesc mai mult, mediul de lucru s-a transformat, fiind caracterizat de prezența mai multor generații. Pentru a rămâne activi în câmpul muncii după o carieră de 40, 50 sau chiar 60 de ani, oamenii trebuie să fie educați, competenți și îndeajuns de sănătoși. Dar cum pot angajații să își îmbunătățească abilitățile, să atingă obiectivele companiei și să rămână relevanți pe măsură ce trece timpul?

4. Retenția angajaților

Angajații care se simt implicați și care sunt dedicați locului de muncă vor contribui foarte probabil, într-o măsură semnificativă, la inovație, dezvoltarea companiei și creșterea veniturilor. Cum menții implicarea unei forțe de muncă diverse, din care fac parte mai multe generații? Angajatorii ar trebui să ofere oportunități de învățare, de dezvoltare a carierei, pentru ca astfel să poată reține cei mai buni specialiști. Cu ajutorul tehnologiei cloud, care accelerează acomodarea angajaților și îmbunătățește accesul la training, angajații găsesc constant noi metode de a rămâne competitivi, de a învăța și a se dezvolta.

Pregătirea pentru viitor – soluțiile în cloud

La SAP, credem că cea mai bună strategie de a aborda aceste tendințe este simplificarea business-ului, ceea ce include eficientizarea metodelor prin care angajații își dezvoltă competențe, pentru ca aceștia să rămână relevanți într-o lume digitală. Un mediu de învățare continuă și o educație eficientă fac posibilă adoptarea aplicațiilor de business inovative cloud în cel mai scurt timp posibil. Rezultatul? Productivitate mai mare, costuri mai mici, reîntoarcerea mai rapidă a investițiilor și creșterea satisfacției angajaților.

Baza pentru această simplificare este dată de o combinație între colaborare și tehnologie. Astfel, educația utilizatorului va fi:

  • Relevantă pentru rolurile și nevoile specifice ale angajatului.
  • Continuă, cu acces constant la instrumente de învățare.
  • Informală și socială, cu utilizarea din plin a metodelor de învățare cu accent pe socializare și a tehnologiei dedicate colaborării.
  • Activă, cu asistență disponibilă oricând este necesar, prin intermediul aplicațiilor speciale.

Organizațiile au nevoie să combine optim talentul și informațiile, punând accent pe socializare și interconectare, asigurând o platformă de învățare în cloud care să creeze conexiuni între angajați indiferent de vârstă, locație sau poziția în companie.

Kerry Brown, vice-președintele SAP, descrie componentele-cheie ale unei platforme de învățare de generație viitoare, în acest video SAPPHIRE NOW.

Doriți să aflați mai multe?

În acest video, liderul și autorul Tracey Wilen arată rezultatele cercetării sale privind modul în care oamenii și companiile pot să se pregătească activ pentru viitor în câmpul muncii

Pentru a afla mai multe despre soluțiile de învățare ale SAP, vizitați-ne online.

Alwin Gruenwald