Tehnologia transformă lumea într-un mod imprevizibil, schimbând complet modul în care ne desfășurăm business-ul, modul în care comunicăm și interacționăm. O nouă realitate se conturează în mod rapid chiar sub ochii noștri, alimentată de ultimele tehnologii, venind cu amenințări, dar și cu oportunități, în egală măsură. Vorbim despre o schimbare tehnologică majoră. Este timpul pentru Inovație. Iar toate aceste tehnologii schimbă procesele și modelele de business, iar ca departamentul de resurse umane să-și păstreze poziția strategică în cadrul companiei va trebui să adopte aceste tehnologii. Aflați mai multe în articolul „The Impact Of Technology On HR And What’s Ahead” scris de Meghan M. Biro

Având în vedere că generația Millennials reprezintă mai mult de jumătate din forța de muncă actuală – iar cifrele sunt în creștere, aceasta va ajunge la 75% până în 2020, departamentul de HR va trebui să adopte și să se bazeze pe progresele tehnologice pentru a satisface atât așteptările angajaților cât și cerințele de afaceri.

Tehnologia Big Data

Tehnologia a schimbat o mare parte din monotonia departamentului de HR, prin intermediul unor noi portaluri de resurse umane și platforme care să prelucreze și analizeze informațiile de HR existente. Tehnologia de azi oferă profesioniștilor din domeniul HR acces la tehnologia Big Data care influențează modul în care companiile înțeleg și comunică cu clienții și angajații.

Atunci când sunt combinate cu alte tehnologii, Big Data oferă o analiză detaliată și permite profesioniștilor din domeniul HR să poată lua decizii corecte bazate pe informații concrete și procese eficiente:

  • Big Data oferă departamentului de HR o viziune de ansamblu bazată pe forța de muncă actuală, identificând oportunitățile de business din piață
  • Analiza predictivă permite luarea unor decizii corecte pentru gestionarea riscului. De exemplu, ei pot identifica angajații care au nevoie de formare și dezvoltare dar și pe cei care sunt pregătiți și au calitățile necesare pentru a susține businessul.
  • Soluțiile Analytics, permit specialiștilor în recrutare să evalueze potențiali angajați pe baza unor informațiilor reale, ducând astfel la îmbunătățirea calității angajaților și ocuparea pozițiilor existente.

Tehnologia Cloud

Inovația cloud schimbă procesele din cadrul departamentului de HR. Colectarea și stocarea datelor au fost întotdeauna un proces important în cadrul departamentului de HR, însemnând spațiu pe hard disk, grămezi de hârtii, dulapuri și sertare pentru stocarea acestora. Bineînțeles, acest lucru a condus la îngreunarea proceselor de HR, probleme de securitate, pierderi de date, si spații de birouri organizate haotic.
Astăzi, toate aceste informații pot fi stocate în cloud – documente și alte informații importante pot fi accesate cu ușurință online, în timp ce datele pot fi colectate prin forme simplificate și procese automatizate. Informații despre angajați cum ar fi date fiscale, de salarizare și de analiza performanței lor pot fi arhivate și organizate într-o singur loc sigur.
Sistemele bazate pe cloud și Big Date pot oferi informații valoroase despre resursa umană.

Tehnologia mobilă

Oferiți angajaților acces rapid și ușor, oriunde și oricând la informațiile personale cu ajutorul aplicațiilor HR de mobilitate – cereri de concediu, modificări ale datelor personale, toate acestea simplificând activitatea specialiștilor din cadrul departamentului de HR.

Mai devreme sau mai tarziu adaptarea companiilor cât și a departamenentului de HR la tehnologiile existe va fi esentială pentru a își păstra poziția pe piață și a deține un avantaj în fața competiției.